Unicat de 890.000 €, distrus in Anglia

La volanul singurului exemplar Koenigsegg CCXR existent in lume se afla un inginer al constructorului suedez.

Meseria de jurnalist auto implica multe elemente pozitive (vezi faptul ca testam masinile inainte ca ele sa apara pe piata), insa din peisaj nu lipsesc nici partile mai putin placute. Iar colegii de la Top Gear Marea Britanie pot baga mana-n foc ca weekend-ul care tocmai s-a incheiat a facut parte din a doua categorie, cea a deziluziilor meseriei.
Aveti in fata un Koenigsegg CCXR. De fapt, formularea nu este foarte fericita. Aveti in fata SINGURUL Koenigsegg CCXR construit in lume. Masina, un bolid de 1018 cai putere care functioneaza pe bioetanol, a facut cunostinta cu barierele de protectie ale unei autostrazi din Regat dupa ce a sarit de pe sosea la iesirea dintr-un viraj. Viteza cu care rula masina: 195 de kilometri pe ora. Fapt dovedit si de cei peste 200 de metri de cauciuc lasati pe sosea dupa o manevra de franare care a implicat si cateva intoarceri cu 360 de grade. Se pare ca principala cauza a accidentului este faptul ca janta dreapta-fata a puscat pur si simplu din cauza fortei de apasare in viraj.
Masina era condusa in momentul accidentului de unul dintre inginerii de la Koenigsegg, in dreapta aflandu-se peter Grunert, unul dintre jurnalistii din echipa Top Gear. Scopul test drive-ului era unul editorial.
Bilantul accidentului este extrem de urat: o masina unicat distrusa, 890.000 de euro aruncati in vant. Singura parte pozitiva este faptul ca nimeni nu a fost ranit.

sursa:Automarket

Labels:





Meta

Gossip Toolbar