NOU! El e cel mai puternic coupe din lume!

Numele sau e Brabus SV12 S Biturbo Coupe. Este construit din Mercedes CL600 si are 730 CP si 1320 Nm!

Care este maximum de putere si performante care pot sa iasa din motorul V12 biturbo de 5.5 litri de pe CL600? Raspunsul vine sub capota ultimei creatii Brabus: SV12 S Biturbo.
Vorbim de cel mai puternic si mai performant coupe din lume: 730 CP/5100 rpm si 1320 Nm/2100 rpm. Cuplul este insa limitat electronic la 1000 Nm. Tunerii de casa ai celor de la Mercedes au ajuns la aceste performanta inlocuind axa cu came a motorului si pistonele, cilindreea ajung acum la 6.3 litri. Evident, din tablou nu lipsesc cele doua turbine de mare capacitate, intercooler-ul supereficient si sistemul de evacuare performant. Puterea este transmisa puntii din spate cu ajutorul unei cutii de viteze automata cu cinci trepte, diferentialul blocabil disponibil optional pe SV12 S Biturbo optimizand insa tractiunea.
In ceea ce priveste cifrele performantelor, acestea sunt impecabile: 4 secunde pentru 0-100 km/h, 11.9 secunde pentru 0-200 km/h si viteza maxima limitata electronic la 340 km/h. Si pentru ca aceste cifre trebuiau tinute in frau in limite acceptabile, Brabus a dezvoltat un kit exterior dezvoltat in tunelul aerodinamic. Aici iese in evidenta forma complexa a spoilerului frontal, menita sa creasca apasarea pe partea frontala si sa optimizeze racirea franelor.
Daca pe partile laterale vorbim de un sistem de iluminare proiectat spre utilizatori (panourile si marginea usilor se aprind pentru a facilita accesul in habitaclu), partea posterioara este subliniata de spoilerul eficient la viteze de top. Nu lipsesc din peisaj jantele Brabus Monoblock de 18, 19, 20 sau 21 de inch incaltate de pneuri Pirelli sau Yokohama, recomandari ale tunerului german. Logo-urile prezente pe tapiterie si pe praguri intregesc imaginea supermodelului derivat din CL600.
Pentru cei interesati, Brabus ofera doua variante de achizitie a pachetului. Daca sunteti client nou si va doriti in garaj aceasta aratare, trebuie doar sa depuneti in contul germanilor 178.980 de euro si totul se rezolva. In schimb, daca deja dispuneti de un CL600, lucrurile se simplifica deoarece kitul Brabus poate fi montat direct pe masina.

sursa:Automarket

Labels:





Meta

Gossip Toolbar