5.000.000 € pentru o placuta de inmatriculare!

Nebunie in Emiratele Arabe Unite: o placuta de inmatriculare a fost vanduta cu 5 milioane de euro!

Care este pretul corect al unei placute de inmatriculare? Daca la noi vorbim de o taxa de prima imatriculare care atrage discutii din ce in ce mai aprinse, in Orientul Mijlociu discutiile se poarta la un cu totul alt nivel.
Astfel, agentia de presa WAM anunta astazi ca, la prima licitatie de acest tip din Emiratele Arabe Unite, omul de afaceri Talal Khouri a cumparat placa de inmatriculare "5" cu fix 5 milioane de euro. Khouri va utiliza placuta de inmatriculare pe Rolls-Royce-ul de culoare rosie pe care il are in garaj. Fondurile vor fi folosite la ajutorarea victimelor accidentelor auto. "Chiar daca licitatia ar fi ajuns la 10 milioane de euro as fi ridicat oferta, deoarece scopul ei a fost unul umanitar. Numarul in sine nu inseamna nimic pentru mine. Il voi pastra si, dupa moarte mea, va fi licitat din nou pentru a strange si mai multi bani in scop caritabil", a declarat noul posesor al placutei de inmatriculare.
Noul pret este un record mondial absolut, precedentul fiind atins in Anglia, unde placa cu numarul "M1" a fost cumparata de un britanic cu aproape 500.000 de euro. Placuta britanica a cazut insa si de pe pozitia a doua odata cu licitatia din Abu Dhabi, placa "12" fiind si ea vanduta la licitatie cu 1 milion de euro.

sursa:Automarket

Labels:





Meta

Gossip Toolbar