Codul Rutier se modifica!

Codul Rutier va suferi cateva modificari legate de procesul de reexaminare a soferilor al caror permis a fost suspendat.

Cristian David, ministrul de Interne, a anuntat ca noul Cod Rutier va suferi unele modificari. Se cunoaste ca, in actuala versiune, Codul Rutier avea unele prevederi extrem de drastice si neintemeiate. Ministrul de Interne a anuntat ca a propus schimbarea conditiilor de reexaminare in cazul suspendarii permisului de conducere.
Aceste modificari se adreseaza soferilor carora le-a fost suspendat permisul de conducere. Versiunea initiala a Codului Rutier prevede ca suspendarea permisului auto conduce la obligatia unei reexaminarii a soferului in cauza.
In cazul in care unui sofer i s-a suspendat permisul auto pentru neacordare de prioritate si in urma acestei infractiuni nu s-a produs un accident rutier, nu va mai fi necesar procesul de reexaminare. Examenul pentru recuperarea permisului se va da doar daca in urma nerespectarii regulilor de circulatie s-au produs accidente grave sau daca soferul se afla sub influenta bauturilor alcoolice.
Ministrul de Interne mai propune, din nou, intelegerea amiabila intre soferii implicati in accidente usoare, propunere care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2008.
„Reexaminarea se va face doar atunci cand abaterea are drept consecinta un fapt grav, un accident rutier, deci in acele cazuri in care se conduce sub influenta alcoolului, atunci cand nu se acorda prioritate, si se trece pe coloarea rosie a semaforului” a declarat Cristian David.
De asemenea, contestatiile soferilor privind suspendarea permisului de conducere, nu se mai depun la Poilitie ci la judecatorii, astfel procedura fiind mult simplificata.

sursa:Automarket

Labels:





Meta

Gossip Toolbar