Cea mai nervoasa Fabia din lume: 500 CP!

Cehii de la Brisk si ProDrive au dezvoltat cea mai puternica versiune Skoda Fabia construita vreodata.

Ce ati spune daca ati vedea pe strazile capitalei sau pe soselele tarii o masina pe a carei placuta de inmatriculare sta scris "RS 01 WRC"? V-ati gandi imediat ca RS nu este un judet din Romania si ca trebuie sa fie ceva necurat la mijloc. Ei bine, "necuratul" chiar exista si se numeste, in cazul nostru, Brisk, o companie ceha care a dezvoltat cea mai radicala Skoda Fabia existenta in lume.
Denumit chiar Fabia RS 01 WRC, exemplarul din imagini a fost prelucrat cu ajutorul tunerilor de la ProDrive pe baza primei generatii a modelului ceh. Diferentele fata de modelul de serie sunt insa radicale, incepand cu formele exterioare si terminand cu partea tehnica, unde motorul TFSI de 2.0 litri de origine Volkswagen face ravagii. Disponibil si pe Volkswagen Golf 5 GTI si pe Audi S3, motorul scoate (atentie!) 500 de cai putere/7800 rpm si 600 Nm la 3700 rpm. Toate acestea in conditiile in care masa proprie a exemplarului preparat de brisk nu depaseste 1000 de kilograme.
Si pentru ca rollcage-ul din interior ne da cateva indicii referitoare la locurile in care ar putea fi utilizat modelul despre in discutie, performantele sunt si ele adaptate etapelor de raliu: 2.7 secunde pentru 0-100 km/h.
Brisk sustine ca modelul poate sa participe fara niciun fel de problema in raliuri nationale si internationale, urmand sa fie principalul punct de interes in cateva evenimente promotionale in care publicul larg il va putea chiar testa.

sursa:Automarket

Labels:





Meta

Gossip Toolbar