TT Clubsport quattro, superconcept Audi

Cand va fi produs in serie va completa gama TT. Deocamdata ne insenineaza ziua. Este ultimul prototip creat de Audi.


Ce ii lipseste lui Audi TT? versiunea coupe are, versiunea cabrio a venit si ea recent, singurul lucru care a ramas nefacut este dezvoltarea unei variante in stil Speedster care sa completeze gama. Ei bine, iat-o! Deocamdata, exclusiv in forma de concept.
Creatia inginerilor Audi se numeste TT Clubsport quattro Concept si este un exercitiu de stil extrem de indraznet. Printre elementele distinctive se numara lipsa manerelor usilor, acestea fiind comandate prin radio, suprafetele vitrate foarte reduse si lipsa montantilor parbrizului. Conform comunicatului oficial Audi, inginerii germani au incercat sa obtina purism la un nivel premium. Evident, grila singla-frame nu putea lipsi, dovedind ca designerii Audi se bazeaza inca pe farmecul acesteia in dezvoltarea noii serii de modele. Exista insa o diferenta: cele patru inele Audi nu stau pe plasa grilei ci pe capota. Led-urile isi fac si ele numarul, la fel ca in cazul ultimelor serii de concepte. Nu uitam de jantele speciale de 20 de inch care in combinatie cu latimea mai mare cu 80 de milimetri decat a versiunii de serie TT nasc o imagine sportiva si extrem de dinamica.
La interior, inovatiile continua sa curga. Priza de aer centrala, aflata intre celelalte doua de pe bord, a fost transformata in panou de comanda pentru sistemul audio Bang&Olufsen MP3 BeoSound 2.
Trecem la partea tehnica, unde inginerii Audi au scos 300 de cai putere din motorul TFSI de 2.0 litri de pe S3. Tractiunea integrala face si ea parte din arsenalul lui TT Clubsport quattro, fiind transmisa in regim permanent celor patru roti. Si pentru ca am adus vorba de motor, acesta ne-a rezervat o surpriza: nu ste acoperit de un capac clasic, Audi incercand sa ne ofere un curs de tehnologie la deschiderea capotei. Insa compartimentul motorului este foarte "curat", in principal datorita faptului ca sistemul ABS si cel de aer conditionat au fost mutate in interior.
Daca v-ati facut deja o idee despre acest prototip si sunteti extrem de interesati de o eventuala achizitionare a sa, aflati ca Audi a pregatit o serie limitata de productie. Pretul sau nu este cunoscut inca.

sursa:Automarket

Labels:





Meta

Gossip Toolbar